Translate

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Για τη στάση μας στις δημοτικές εκλογές


Η μη κάθοδος στις δημοτικές εκλογές αντικαπιταλιστικών και αριστερών ανατρεπτικών ψηφοδελτίων συνεργασίας, επουδενί σημαίνει απουσία μας από αυτές. Δηλώνουμε αποφασιστικά παρόντες.

Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει μαζικά μαυρίζοντας όλους τους συνδυασμούς και υποψήφιους που υποστηρίζονται κρυφά ή φανερά από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τις μνημονιακές δυνάμεις και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Συνδυασμού και υποψήφιοι που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα προηγούμενα χρόνια, έβαλαν πλάτη να περάσει η μνημονιακή λαίλαπα των κυβερνήσεων, των δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν μπροστά στην κάλπη με το μυαλό και την ψυχή στραμμένα στους αγώνες του αύριο και με κριτήρια:
1.   Την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εκφράζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
2.   Τη ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.
3.   Την καταδίκη του Καλλικράτη και τη σύγκρουση με το τοπικό φορομπηχτικό κράτος.
4.   Την παύση πληρωμών στους δανειστές και τη διαγραφή του χρέους.
5.   Τη μετωπική ενωτική στάση στους αγώνες για την αντίσταση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για ψωμί ,παιδεία, ελευθερία, για ζωή αξιοβίωτη και χειραφετημένη
Κανένας από τους δημοτικούς συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών δεν πληροί το σύνολο αυτών των κριτηρίων. Ωστόσο, για μας και κυρίως για το εργατικό λαϊκό κίνημα, για τις διεκδικήσεις και κατακτήσεις του, θα παίξουν ρόλο οι συσχετισμοί στα δημοτικά συμβούλια, πάνω από όλα, όμως,  η στάση των συνδυασμών στους αυριανούς αγώνες.
Εν μέρει και όχι ολοκληρωμένα, πλευρές των κριτηρίων και αιτημάτων που θέσαμε, εκφράζονται σε ορισμένους  δημοτικούς συνδυασμούς που στηρίζονται από τα κόμματα της Αριστεράς ή από συγκεκριμένους υποψήφιους εντός τους ή εντός ανεξάρτητων ψηφοδελτίων.
Η εκλογή αγωνιστών της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης.
Κοζάνη 14/5/2014
Το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου