Translate

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Να παγώσει....... το χαμόγελό τους, το βράδυ των εκλογών

«Ζήτησα από την κυβέρνηση να παγώσει το θέμα της ΔΕΗ»... Γεώργιος Δακής

Η πώληση της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και λιγνιτικές μονάδες της περιοχής μας και συγκεκριμένα όλους τους ΑΗΣ και τα Ορυχεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας είναι συμφωνημένη εδώ και πάρα πολύ καιρό από τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως αν ψηφιστεί πριν τις εκλογές υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κατέρχονται στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, στη Δυτική Μακεδονία, να καταποντιστούν ακόμα περισσότερο από την ήδη αναμενόμενη κατρακύλα που θα έχουν λόγω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της χώρας ολόκληρης στο κεφάλαιο και στα ξένα συμφέροντα αλλά κυρίως λόγω της άθλιας και εξοντωτικής προς τους εργαζόμενους και το λαό πολιτικής που εφάρμοσαν τα πέντε τελευταία χρόνια.
Γιαυτό αλλάζουν τακτική, πιστεύοντας ότι μπορούν για άλλη μια φορά να κοροϊδέψουν τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, και ενώ τελείωσε σε τέσσερις μόλις μέρες η διαβούλευση του νομοσχεδίου και ετοιμάζεται για την προπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής θέλουν να αφήσουν την ψήφιση του Νόμου για μετά τις εκλογές.
Ο Περιφερειάρχης μας κ. Δακής κυνικότατα ομολογεί ότι: «Ζήτησα από την κυβέρνηση να παγώσει το θέμα της ΔΕΗ». Ούτε καν τόλμησε να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου, ο επικεφαλής της “Επιτροπής Φορέων της Δυτικής Μακεδονίας” όπως φυσικά δεν τόλμησε να στείλει την επιστολή στου βουλευτές για την ψήφιση του νόμου πώλησης του ΑΔΜΗΕ γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Δακής κλείνει το μάτι στη συγκυβέρνηση υπονοώντας “αφήστε το κάνα δυο μήνες παραπίσω να ξαναεκλεγώ εγώ και μετά τις εκλογές πουλήστε τα όλα”!!!
Είναι εσωτερικός εχθρός, “πέμπτη φάλαγγα” στο εσωτερικό των δυνάμεων που θέλουν να αγωνιστούν πραγματικά ενάντια στο ξεπούλημα και ότι αυτό σημαίνει για το λαό, τη χώρα και την περιοχή. Αν ο Κύριος Δακής θέλει να τον εμπιστευτεί ο λαός της περιοχής τότε πρέπει να παραιτηθεί από το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο της Ν.Δ , την Κεντρική της Επιτροπή, όπου είναι εκλεγμένος, να κάνει την αυτοκριτική του και κριτική στη συγκυβέρνηση και το Κόμμα του αλλιώς το ότι, συμφωνημένα, δε θέλει χρίσμα αποτελεί πουκάμισο αδειανό. Δεν μπορείς ταυτόχρονα να υπηρετείς δυο σκοπούς και δυο συμφέροντα εκ διαμέτρου αντίθετα. Η με το Χριστό ή με τον Μαμμωνά....
Και φυσικά στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αυτοδιοικητική του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή με την κυρία Ζιμπιλιάδου να καταβάλει μεν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποστασιοποιηθεί από τα βαρίδια των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και να μετατοπίσει την αντιπαράθεση αποκλειστικά σε αυτοδιοικητικά πλαίσια αλλά να συνεχίζει να είναι μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να μην έρχεται σε καμία αντιπαράθεση μαζί του πολύ περισσότερο να στηρίζει τις επιλογές και να μην έρχεται ποτέ σε καμία αντιπαράθεση με το δεξί χέρι του Βενιζέλου και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλο ο οποίος σε πολιτική συγκέντρωση στην Κοζάνη ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί τη ΝΔ να μην καμπαρντίζει (καμαρώνει) μόνη της γιατί αυτή η πολιτική (των τελευταίων πέντε χρόνων) οφείλεται κατά 80% στο ΠΑΣΟΚ...
Αυτός πρέπει να φέρει στο εξής επάξια τον τίτλο του Άδωνη της Κοζάνης μιας και εκείνος δεν ήθελε να μοιραστεί με την Τρόικα τη χαρά των απολύσεων!!!

Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως.

Για ποιο απ όλα να πρωτοκαμαρώσετε κύριε Κουκουλόπουλε;

Γιατί ξεπουλήσατε τη χώρα σε ξένα και ντόπια συμφέροντα; τρεις φορές χρεοκόπησε αυτή η ρημάδα η χώρα αλλά δεν ξεπουλήθηκε ο δημόσιος πλούτος.

Γιατί δημιουργήσατε 1,5 εκατομμύριο ανέργους;

Γιατί δημιουργήσατε τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους; Ανθρώπους που πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τα νοσοκομεία αφού ο φρενοβλαβής Υπουργός θεωρεί ότι ακόμα και “ο Καρκίνος δεν είναι ασθένεια που χρειάζεται επείγουσα νοσηλεία”.

Γιατί δημιουργήσατε 3,5 εκατομμύρια νέους φτωχούς;

Γιατί χιλιάδες συνάνθρωποί μας τρέφονται απ τα σκουπίδια ή γιατί εκατοντάδες χιλιάδες συνωστίζονται στα συσσίτια;

Γιατί σήμερα απολύονται 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι κάτι που έχει να γίνει 110 χρόνια;

Γιατί δημιουργείτε νέες αμέτρητες πλατείες κλαυθμώνος;

Γιατί διαλύσατε την δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία;

Ναι, πράγματι, πρέπει να καμαρώνετε μπροστά στ' αφεντικά σας γι αυτά τα κατορθώματα που δεν μπόρεσε να τα κάνει ούτε η χούντα του Πινοσέτ η οποία εκτός από τα τανκς είχε και απευθείας καθοδήγηση από τον πατέρα του νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν.

Όμως τώρα ήρθε η ώρα να καμαρώσουν και οι πολίτες το βράδυ των εκλογών που θα βλέπει τα “κυβερνητικά συνεταιράκια” και στην περιοχή μας, “παγωμένους” να παίρνουν το δρόμο για το χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας!

Πράσσος Στέφανος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης με το Σχήμα:
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου